Julbord i Stockholm

Traditionellt julbord på herrgård i Stockholm

Vårt hemlagade julbord står uppdukat varje dag från 26 november till julafton på Rissne Gård i Stockholm. Så ta en paus och ta med dig kollegor, familj och vänner och njut av vårt omtyckta traditionella julbord i mysig miljö.
När ni kommer till oss bjuder vi på glögg framför brasan i öppna spisen så att ni kan känna in julstämningen i vår herrgård med anor från 1600-talet. Vårt hemlagade klassiska julbord består av kallskuret, vegetariska alternativ och “varma spisen”.
Rissne Gård ligger vackert belägen i Sundbyberg nära Stockholm, på gångavstånd till tunnelbanan, sju minuter från Bromma flygplats och tolv minuter från Stockholm city.

Vårt julbord 2020 har premiär torsdagen den 26 november. Vi tar emot din beställning redan nu! Nedan stående priser gäller vid bokning innan Första oktober 2020! Vid bokning och betalning innan 1/10 ger vi 10% rabatt på julbordspriset nedan. ej återbetalningbart. Gäller ej Julafton.

Våra sittningar: (vänligen respektera ankomsttiderna) 

Måndag; 11.30, 12.00, 12.30-15.00,  pris 595:-/p.  275:-/b                                                                            Måndag; 17.00, 17.30, 18.00-22.00,  pris 695:- /p. 275:-/b                                                                      Tisdag-Fredag 11.30, 12.00, 12.30-15.00,  pris 695:-/p. 275:-/b                                                                  Tisdag-Fredag 17.30, 18.00, 18.30-22.00,  pris 795:-/p. 275:-/b
Lördagar middag. 17.00, 17.30, 18.00-22.00,  pris 795:-p. 275:-/b
Söndagar lunch. 12.00, 12.30, 13.00-15.00,  pris 795:-/p, 275:-/b                                                            Julafton  11.00-14.00,  15.00-18.00,  19.00-22.00,  pris 975:-/p, 375:-/b

Vid bokning av större sällskap +20p, tar vi ut en boknings avgift på 10% av matkostnaden. Ej återbetalningsbart. 

Vårt sillbord:

Klassiskt inlagd sill, senapssill, ört- och vitlökssill, citronsill, västerbottensill, tomat- och basilikasill, vodka- och svartvinbärssill.

Peters klassiska sillsallad, matjessill med tillbehör, Rissne Gårds matjessilltårta, inlagd strömmingsflundra, kräftströmming och löjromsgravad strömming, gubbröra, nubbesallad.

Vårt kalla fiskbord:

Rissne Gårds kallrökta lax, hemgravad lax, Rissne Gårds varmrökta lax, inkokt lax. Vi kommer även röka och grava andra fiskar efter tillgång.

Hemlagad paté på lax och saffran, Mariannes skagenröra, kräftröra med västerbottenost, laxtartar, rökta räkor, ägghalvor med majonnäs och räkor.

Tillbehör fisk:

Hovmästarsås, romsås, örtagårdssås, dillmajonnäs, aioli, smetana, gräslök, rödlök, citron.

Vårt bord med kallskuret:

Vår egen rökta korv på hjort och gårdsgris, hemkokt julskinka på gårdsgris griljerad på traditionellt vis, Rissne Gårds kalvleverpastej, Peters kalvsylta.

Hemlagad lantpaté med Karl-Johansvamp, rökt ankbröst och fårfiol

Tillbehör kallskuret:

Syrade grönsaker, inlagda betor i olika färger, syltade kantareller, cornicons, saltgurka, smörgåsgurka.

Rökta tomater, hemlagat äppelmos, tre sorters senap, rödbetssallad, cumberlandsås, potatissallad, mixad grönsallad.

Vegetariska alternativ:

Potatispaté med syltade kantareller, Mariannes grönsakspaté, ägghalvor med vegetarisk tångrom, Vegan Aubergin “sill”,Rödbetor med chèvre, valnötter och surdegskrutonger, Ugns grillierad Rotselleri, Rostad Blomkål, Gravade Morötter, Rissne gårds vintersallad, Potatis Sallad.

Vår “Varma Spis”:

Hemlagade köttbullar på högrev, prinskorvar på gårdsgris, kokt julkorv, lågtempererad Gårdsgrissida med krispig svål, Rissne Gårds krämiga Jansons frestelse.

Gräddkokt grönkål, hemkokt rödkål med äpple och rödvin, honungslungad brysselkål med cashewnötter, Rissne Gårds kålrotslåda, omelett med svamp, västerbottenpaj.

På beställning gör vi:

Lutfisk med ärtor och vitsås, dopp i grytan med vörtbröd och julgröt.

Våra ostar från Svenska Gårdsmejerier:

Fyra handgjorda ostar utvalda med omsorg serveras med våra marmelader.

By Gårdsbageri i Östervåla bakar vårt surdegsknäckebröd. Ni hittar även hembakad vört och surdegsbröd i vår brödkorg.

På “gottebordet”:

Gotländsk saffranspannkaka, ugnsbakade äpplen, inkokta päron, glögg pannacotta , chokladmousse, ris à la Malta, polkagrisar.

Kladdkaka och vispgrädde, marsipanstubbe, knäck, ischoklad, kola, mintkyssar, fudge, tryffel, rostade mandlar, mjuk pepparkaka och mycket mer.

Varmt Välkomna!

/Peter och Marianne

12065593_10153709784153011_4901421161093964625_n